alcoholvrije gin

Bijna iedereen houdt wel van een heerlijk drankje op het terras of tijdens de vrijdagmiddagborrel. Tegenwoordig nemen steeds meer mensen een stapje terug wat betreft alcohol. Dit kan door bijvoorbeeld een zwangerschap komen, maar ook door andere gezondheidsredenen. Een andere reden is een kater. Dit vindt niemand fijn en wanneer je geen alcohol drinkt, heb je hier dan ook minder last van. Wanneer je niet aan een ‘gewone’ cola wil, is er een goede oplossing; alcoholvrije drankjes. Er zijn veel verschillende soorten alcoholvrije dranken; van alcoholvrije gin tot alcoholvrije wijn. Maar hoe is de smaak? En welk drankje moet je kiezen?

Smaak

De vraag of alcoholvrije drankjes dan ook lekker zijn, ligt natuurlijk net aan je smaak. Het risico bij alcoholvrije dranken is dat je ze gaat vergelijken met de alcoholhoudende versies. En deze wedstrijd zul je gegarandeerd verliezen, want alcohol voegt een bepaalde smaakbeleving toe. Probeer het drankje dus als een ander soort en nieuw drankje te interpreteren.  Veel alcoholvrije drankjes zijn wel aan de zoete kant. Dit komt doordat er veel suiker wordt toegevoegd om het gebrek aan alcohol op te lossen. Er zijn ook suikervrije alcoholvrije dranken. Dit is ook nog eens goed voor de calorieën. 

alcoholvrije gin

Welk drankje?

Er zijn veel opties wat betreft alcoholvrije dranken. Om te beginnen alcoholvrije gin. Gin-Tonic is een favorieten van velen. Er zijn veel alcoholvrije versies en ook nog eens niet te zoete. Daarnaast is er een groot aanbod aan alcoholvrije wijn. Deze zijn vaak ook iets zoeter dan de gewone variant, maar wel erg lekker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *