Stel, je bent opzoek naar een idee om eens gezellig met vrienden wat te gaan doen. Je wilt ze bijvoorbeeld uitnodigen voor een etentje, maar weet niet zo goed wat je kunt gaan doen. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn want je kunt het best houden bij iets simpels, als je op een bepaald gebied iets nieuws toevoegt. Je kunt je vrienden dus gewoon uitnodigen voor een barbecue of om te gourmetten, maar breng dan ergens iets speciaals in.

Specialer vlees

Als je aan bijvoorbeeld gourmetten denkt, denk je al gauw aan bepaald soort vlees en gerechten. Helemaal prima natuurlijk om dit voor te schotelen, want de kans is groot dat je gasten er bekend mee zijn en het lusten. Je kunt er echter ook voor kiezen om eens een andere kant op te gaan en nieuwe dingen te proberen. Als je geen idee hebt wat je dan zoal kunt kiezen, kun je een kijkje nemen bij de online slager. Dit is misschien wat makkelijker beslissen dan wanneer je in de winkel staat, vooral als je er nog niet over uit bent wat je wilt hebben.

Vlees voor op de plaat

Voor gourmet vlees kopen kun je dus verschillende kanten op gaan, want je kunt het ook houden bij voornamelijk wat simpelere stukken vlees. Zoals de mini’s van hamburgers, kip en biefstuk. Als je een echte vleesliefhebber bent is de kans groot dat dit er altijd wel in gaat. Daarnaast kun je dan variëren met nieuwe soorten vleesrassen die je aanspreken. Probeer niet gelijk te veel nieuwe dingen in één keer, want het is ook zonde om hier maar mee bezig te blijven zijn. Stel dat niet alleen jij maar ook je vrienden grote vleesliefhebbers zijn, kun je er een terugkerend iets van maken. Elke keer als jullie een hapje gaan eten, probeer je iets nieuws uit qua vlees. Zo houd je de opties open voor jezelf en wie weet vind je uiteindelijk wel een stuk vlees wat een blijvertje is.

Variëren met andere dingen

Je hoeft natuurlijk niet alleen met vlees te variëren tijdens het gourmetten. Je kunt namelijk ook in de bijgerechten die je serveert verandering aanbrengen, of nieuwe sausjes uitproberen. Zo blijft het niet alleen op het gebied van vlees vernieuwend, maar vind je misschien ook een lekkere nieuwe combinatie met een stuk vlees en een sausje. Schotel je bijvoorbeeld vaak brood voor, probeer dan eens een nieuw dipje of een nieuw beleg. Bekijk natuurlijk van tevoren wel wat het beste met elkaar gaat, zodat je niet extreem verschillende smaken hebt want dat is ook niet altijd lekker. Je kunt er volledig je eigen draai aan geven en dat maakt het juist zo leuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *