Wanneer je nieuw bent in de markt voor blenders, dan kom je tegenwoordig ook de high speed blender tegen. Nu denk je misschien, de snelheid waarmee mijn smoothie klaar is, maakt me niet zoveel uit. Maar een blender kan misschien best een goede optie voor je zijn. Want de snelheid waarmee de blender draait, heeft te maken met het hart van de blender: de motor. En net als een auto, kun je met een krachtige motor meer. In dit artikel lees je of jij een deze blender moet kopen of voor een traditionele, vaak goedkopere blender kunt gaan. 

Wat is een high speed blender?

Een high speed blender is een blender die vroeger alleen in de horeca voorkwam. Deze blenders hebben een krachtige motor en kunnen hardere ingrediënten fijnmalen. Koffie, ijs, noten en harde delen van groentes zijn met een krachtige blender geen probleem meer. Daarnaast is de blender sneller. Door de krachtige motor is je smoothie, soep, saus of dip in no-time klaar. Nu de prijzen van high power blenders gedaald zijn, is dit type blender ook voor particulieren een goede optie. Waarom zou jij kiezen voor een high speed blender? 

Voordelen van deze blender

De kwaliteit van de goedkope blenders is de afgelopen jaren steeds lager geworden. Ook de prijzen zijn wel erg laag. Je koopt al voor een paar tientjes een goedkope blender. Als de kwaliteit goed genoeg voor je is, waarom zou je dan toch voor een duurdere high speed blender gaan? De krachtige motor is natuurlijk het belangrijkste voordeel. Maar om die motor goed te laten functioneren krijg je ook een sterkere behuizing gemaakt van premium materialen. De messen zijn sterker en de kan is meestal van sterk plastic. Sommige blenders hebben zoveel kracht, dat glas zou knappen. Er moet daarom gekozen worden voor een sterke plastic kan. In het gebruik heb je meer opties met de blender. Er zijn zelfs speciale recepten voor deze blender. Denk aan notenpasta of frappuccino. Dit is met een normale blender vaak niet mogelijk door een gebrek aan kracht.

Kijk goed of een high speed blender past

De high speed blender is ideaal, maar je moet het wel nodig hebben. Als jij alleen smoothies met banaan en aardbei maakt, dan heb je de kracht niet nodig. Maak je echter smoothies met bevroren fruit? Dan kan dit type blender wel een slimme keuze zijn. Een blender met zwaardere motor verbruikt wel meer stroom om de krachtige motor te voeden. Wat betreft de gerechten die je maakt, kan een krachtige blender soms de gerechte té fijn maken waardoor je smoothies te zacht worden. Je drinkt het sneller weg waardoor je spijsvertering minder efficiënt zijn werk kan doen. 

Garantie op de blender

De garantie op een high speed blender verschilt per merk maar is soms wel acht jaar. Lees wel de garantievoorwaarden goed door. Je kunt een blender met bijvoorbeeld 1600 Watt als een powertool zien. Lees de handleiding dus goed door om ervoor te zorgen dat je veilig en goed met het apparaat omgaat. Als je kinderen in huis hebt, doe je er goed aan om de stekker uit het apparaat te halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *